ESCAPADA A LA PENÍNSULA DEL SINIS, NATURA EN ESTAT PUR / FLY&DRIVE

ESCAPADA A LA PENÍNSULA DEL SINIS, NATURA EN ESTAT PUR / FLY&DRIVE

PREU I DATES DE SORTIDA

DATES: HI HA VOLS QUASI DIARIS BARCELONA-CÀLLER TOT L'ANY, VOL DIRECTE DE VUELING DES DE BARCELONA, QUE US PERMETRÀ FER COMBINACIONS VARIADES PER ESCOLLIR LA DURADA DE L'ESTADA QUE MÉS US CONVINGUI. RECOMANEM ESPECIALMENT ELS MESOS DE PRIMAVERA.

PREU: CONSULTEU-NOS EL VOSTRE PRESSUPOST A MIDA ( EL PREU DEPENDRÀ DE LA TEMPORADA, ALLOTJAMENT, TRANSPORT  I  DURADA DE L'ESCAPADA) 

RESERVA MÍNIMA: 2 persones. 

EL VIATGE COMBINAT INCLOU
EL VIATGE COMBINAT NO INCLOU
HIGHLIGHTS
RESERVAR

CICLOTURISME, SENDERISME, BIRDWATCHING, HISTÒRIA, GASTRONOMIA...


ALLOTGEU-VOS AL COR D’UN PARC NATURAL I DESCOBRIU-LO AL VOSTRE AIRE 

A la costa centre-occidental de l'illa de Sardenya hi ha un paradís quasi verge reconegut a Europa com a destinació d'excel·lència 'Eden', un entorn naturalístic únic on es pot practicar qualsevol activitat a l'aire lliure durant tot l'any. Habitat des de fa mil·lennis, el cor de l'esplèndida península del Sinis conserva monuments mil.lenaris i una riquesa natural infinita, entre platges encantadores i estanys salobres d’una bellesa inigualable i inoblidable..

Estem parlant de la PENÍNSULA DEL SINIS, una franja de Sardenya que transmet una sensació de continuïtat entre terra i mar, d’una bellesa aclaparadora. A nosaltres des del primer cop que ens hi vam perdre l’any 2006, i a tota la nostra clientela que s’hi acaba allotjant o visitant-la, la península del Sinis i tot el territori que envolta la petita ciutat històrica d’Oristany ens APASSIONA i ENAMORA!

Des de VIATGES TERRA SARDA us proposem escapar-vos uns quants dies en aquest racó de món i descobrir les seves belleses naturals, culturals i gastronòmiques allotjant-vos a l'ALBERGO DIFFUSO AQUAE SINIS **** (CABRAS).

L'ÀREA MARINA PROTEGIDA "PENINSOLA DEL SINIS E ISOLA DI MAL DI VENDRE"

A l'àrea protegida de la Península del Sinis i l'illa de Mal di Ventre (Malu ‘Entu en sard), creada l'any 1997 i que cobreix aproximadament 26 mil hectàrees al territori municipal de Cabras,  hi trobareu una gran i colorida varietat d'ambients terrestres i lacustres que poc a poc descendeixen suaument cap a platges increïbles i penya-segats calcaris.  Al sud, la franja costanera parteix del promontori de Capo San Marco, es desenvolupa amb les roques i la sorra suau de San Giovanni di Sinis i la sorra de quars de Mari Ermi, Is Arutas i Maimoni fins arribar als penya-segats de su Tingiosu.  Al límit nord,  just a sota de Capo Mannu , trobareu les salines i la platja de Putzu Idu.

Els grans de quars de colors d’aquestes platges s'originen a partir de la desintegració de les roques: una història que va començar fa 600 milions d'anys a l’illa de Malu Entu (Mal di Ventre, en llengua italiana). L'illa, juntament amb l’escull Catalano, connectades per un altiplà de granit acolorit de corall, són un 'santuari de la natura', on nidifiquen els ocells marins i hi viuen tortugues i cetacis. Els fons marins sorrencs i els prats de posidònia estan poblats de peixos, mol·luscs i crustacis: paisatges submergits ideals per fer snorkel i fotografia submarina, gràcies també a la presència de restes de totes les èpoques: vaixells romans, espanyols i del segle XX, inclòs un vaixell de càrrega de 36 metres enfonsat entre els anys 80 i 50 aC. amb dos mil lingots de plom.

A les zones ‘obertes’ es permet la navegació i el busseig. A l'interior immediat, les dunes de sorra donen pas als estanys salobres de Cabras, un dels ecosistemes de pantans més grans i productius d'Europa, poblats de flamencs, la “zente arrubia” com diuen en llengua sarda! A la zona marina es pot practicar el turisme pesquer en embarcacions artesanals o navegar per les rutes dels Fenicis. El Sinis, gràcies al mestral, també és ideal per practicar kitesurf  i windsurf durant tot l'any.

Les caminades enmig de la natura i les rutes en bicicleta, on darrerament està agafant especialment força el cicloturisme, són especialment indicades per a totes els públics i nivells, especialment els mesos de primavera i tardor, quan el clima és més benigne.

Oristany i la península del Sinis són també una meta destacada pels amants de la història i l’arqueologia. Sens dubte,  per resseguir la prehistòria i la història de Sinis, hi destaca Tharros:  va ser un poble nuràgic, una colònia fenícia, un port cartaginès, una ciutat a l'època romana, una capital a l'època bizantina i, finalment, la primera capital del Judikato d’Arbaree abans de quedar abandonada i de la creació de l’actual Oristany. Al museu de Cabras seràs testimoni d'un dels descobriments arqueològics més extraordinaris: les estàtues dels Gegants de Mont’e Prama (segle VIII aC). També val la pena visitar l'hipogeu de San Salvatore, que sempre ha estat el destí d'una singular processó a principis de setembre: la Corsa degli Scalzi (Cursa dels Descalços), una de les festes més evocadores de l'illa.

D’epoca més recent (segles XVI i XVII) però també de gran interès, les torres de guaita costaneres, presents a gairebé tot el litoral de Sardenya, i que a la zona presenten una gran importància i abundància: la torre de S. Giovanni, la Torre Vecchia i la Turr’e Seu són algunes de les que trobareu al territori de Cabras, però n’hi ha moltes més al llarg i ample del litoral oristanès.

SAN GIOVANNI DE SINIS, CABRAS I EL SEU ENTORN

En l'encisador paisatge de la península de Sinis tot fa olor a història: prop de les restes de l'antiga ciutat de Tharros que us comentàvem, apareix la petita i característica església paleocristiana de San Giovanni, que es remonta al segle VI. És de planta rectangular amb absis sobresortint, i la seva estructura està formada per blocs de gres que recorden els murs de Tharros.

A San Giovanni hi trobareu colors vius en cada estació, un mar cristal·lí i uns paisatges i vistes impressionants miris on miris, us ho podem confirmar, hi hem estat molts cops i en diferents estacions de l’any!

Antigament un poble de pescadors, avui una reconeguda localitat marítima. San Giovanni forma part de Cabras i es troba al sud de la península de Sinis, al llarg de la carretera que condueix a l'antiga ciutat de Tharros i, més al sud, al pintoresc cap de San Marco. La platja de San Giovanni s'estén durant uns dos quilòmetres entre la colònia fenicio-púnica (després romana) i Funtana Meiga. Té vistes a un mar cristal·lí amb un fons marí ric en espècies de peixos i flora marina, un paradís per al busseig, l'snorkel i la pesca submarina. Els vents constants ajuden a convertir-lo en una destinació per als amants del surf.

El paisatge de dunes de sorra s'intercala amb roques de gres i basalt i la suggestiva torre castellana, dedicada a San Giovanni i construïda per Felip II entre 1580 i 1610 per fer front a les incursions dels pirates. Es troba a 500 metres de la platja i s'hi pot arribar caminant per una pujada lleugerament difícil.

Abans d'esdevenir una destinació turística popular, San Giovanni di Sinis era un poble de pescadors, famós per les seves característiques barraques de canyes, que fins a la Segona Guerra Mundial estaven alineades una al costat de l'altra a la costa d'Oristano. Avui és un petit poble amb bars, restaurants i allotjaments, animat a l'estiu.

Al territori de Cabras, a l'est de Tharros hi ha la platja de Mare Morto, un tranquil embarcador d'embarcacions d'esbarjo, mentre que a l'oest hi ha un quilòmetre de roques. En els  30 quilòmetres de costa de l'espai protegit, que inclou també l'illa de Mal di Ventre, platges de grans de quars molt fins ( les tres meravelles d'Is Arutas, Maimoni i Mari Ermi), es submergeixen en el mar turquesa.  Al llarg de la carretera d'Is Arutas, pots donar un toc diferent a les teves vacances, passant per San Salvatore di Sinis, escenari de pel·lícules western i destinació de la processó de la Corsa degli Scalzi. Desplaçant-se dels penya-segats i les dunes de sorra cap a l'interior, hi trobareu les les llacunes salobres: les basses de Cabras i Mistras, punts de parada per als aficionats a l'observació d'ocells. A la ciutat és imprescindible la visita al Museu Cívic Arqueològic, on es guarda part del descobriment arqueològic més gran de finals del segle XX a la Mediterrània: les estàtues de pedra dels Gegants de Mont’e Prama, símbol de la identitat de Sardenya.


Imprimeix   Correu electrònic