PLATGES DE SARDENYA (I): L'ALGUER I RODALIES

PLATGES DE SARDENYA (I): L'ALGUER I RODALIES

SARDENYA és la segona illa més gran de la Mediterrània, però també és un petit continent on trobareu un dels entorns naturals més ben conservats de la conca mediterrània. I un dels aspectes més destacables són les espectaculars platges que trobareu arreu de l'illa, sens dubte d'entre les més boniques de la Mediterrània i que són sempre premiades amb el reconeixement de “Blue Flags”, un distintiu que s'atorga a les platges més sostenibles ambientalment.
I les platges de L'ALGUER s'inscriuen, i amb bona nota, dins aquest marc natural incomparable. En el breu escrit que us presentem us oferim quatre apunts de les platges i cales més interessant de l'Alguer irodalies, amb el benentés que potser en trobareu d'altres tant o més maques, i que depenent de l'època de l'any les podreu gaudir amb més o menys calma. BONA ESTADA A L'ALGUER!
Image
Algunes platges de L'ALGUER són reconegudes mundialment i per això una mica més visitades, però també hi ha infinitat de platges poc concorregudes , des de llargues platges a caletes amagades i aïllades, o illots verges. Totes elles situades en indrets increïbles i d’aigües netes i cristal·lines, de tons blaus a verds. Degut al seu gran nombre i la seva diversitat ens és imposible descriure-les totes en aquest escrit, però volem detallar-ne algunes agrupant-les per zones, de les més conegudes a les més remotes, des les més petites a les més grans i segons les tipologies. 
Començarem pel nord, una zona de l’Alguer on en pocs kilòmetres podreu triar entre un gran nombre de platges. 
La platja situada més al nord i la primera de la que us volem parlar, és Rena Majori della Nurra a la localitat de Lampianu. Després de deixar el vehicle a l’aparcament, hi arribareu per un caminet a través de la màquia mediterrània i arribareu a un paradís que val la pena visitar. En un entorn rocòs, es troba una zona de fina sorra i un mar blau cristal.lí, perfecte per a desconectar i relaxar-se. Un altre punt a destactar d’aquest emplaçament és la increïble vista panoràmica dels penya-segats d’Argentera i el Cap Falcó.
Una altra platja en aquesta zona és la de Lampianu, preciosa i d’aspecte verge i d’aigües d’un blau fosc intens. També s’hi arriba per un caminet i és ideal per als amants de la tranquilitat, ja que no és de les més concorregudes.
Seguint cap al sud,  situada al Parc geològic i miner d’Argentiera a la localitat de Palmadula, trobem la platja de Porto Palmas, una badia de sorra tancada, amb aigües de tons verds i blaus. Disposa d’un bar on refrescar-se i és ideal per a families.
La Cala de l’Argentera també és molt adeqüada per a famílies i no és de les més concorregudes de la zona. A més té un encant especial ja que es troba als peus del poble miner abandonat i en el mateix Parc geològic i miner. Les seves aigües i el seu fons són espectaculars, i és un lloc ideal per a fer snòrquel. També té un bar on trobareu menjar preparat.
Una platja de tamany considerable és la de la localitat de Porto Ferro. Amb dos quilòmetres de llarg, és ideal per als amants dels esports aquàtics i especialment per als surfistes. El seu entorn verd, junt amb les roques, les dunes i les seves aigües fan que sigui un lloc especial on perdre’s.
La bellesa de la Cala de Porticciolo també la converteix en un indret molt especial per visitar. Aquesta cala es troba en un entorn natural privilegiat al Parc Regional de Port del Comte, vigilada per una torre de guaita catalano-aragonesa. El mar és transparent i té un color blau brillant preciós, essent un lloc idoni per gaudir del fons marí.
A la localitat de Cap de la Caça hi trobareu una cala anomenada Dragunara. És una petita caleta històrica, amb bar i un petit port on para el vaixell que fa l’excursió a la cova de Neptú.
La platja di Tramariglio és un indret preciós i disposa de molts serveis, com un restaurant amb vistes al mar, un club de submarinisme i des d’allà surten vaixells que recorren el Cap de la Caça. Les seves aigües cristal.lines fan que sigui un lloc idoni per al snòrquel.
La platja de Mugoni, a la localitat de Port del Comte, és un lloc tranquil i protegit dels vents. És una platja molt llarga però no massa ampla, amb sorra finíssima i envoltada d’un espès bosc de pins. Freqüentada per famílies, disposa d’un ampli aparcament (de pagament), serveis públics, bar, restaurants, lloguer d’embarcacions...
Una altra platja a la mateixa localitat és la de Port del Comte, no tan concorreguda com la de Mugoni, però també és ideal per a famílies.
La platja del Llatzaret és una de les més, un lloc ideal per a la canalla. Té una platja llarga (aproximadament d’un quilòmetre i mig) i deu petites caletes. Destaquen l’aigua transparent, d’un blau clar, i la màquia mediterrània que perfuma tot l’ambient.
Una de les més concorregudes de la zona és la platja de Les Bombardes. Les seves aigües són transparents i d’un color blau turquesa amb el fons de sorra. Aquí l’aigua acostuma a estar sempre una mica més freda que en d’altres zones. Una curiositat és que hi ha zones rocoses on trobareu petites “piscines” naturals.
A la zona d’Arenosu, a 10 minuts de l’aeroport de Fertilia, hi ha una bonica platja anomenada Punta Negra. El seu mar és transparent d’un color blau cel impressionant i té una sorra finissima, a més d’estar envoltada de vegetació.
La següent platja tot seguit de Punta Negra és la de Fertilia, una de les millors de la zona. És una platja d’una preciosa aigüa cristal.lina, ideal per al bany i on hi trobareu un bar i un quiosc on refrescar-vos amb un gelat o alguna beguda, o menjar un panini o unes hamburgueses delicioses.
Una continuació d’aquesta platja és la platja de Maria Pia. Un lloc ideal per a la familia, amb un accés fàcil i molts serveis per  gaudir del vostre dia de mar. Destaquem la fina sorra i unes captivadores aigües transparents.
Les platges de la ciutat de l’Alguer són les Trones, al peu de l’Hotel homònim i combinen roques i zones de sorra. A més de disposar de tots els serveis, són ideals per a relaxar-se, passejar i gaudir d’un bon dia de platja.
Situades a la carretera S49 al sud de l’Alguer i sortint de la ciutat, ens trobem amb dues platges rocoses d’aigües blaves i que ofereixen unes bones vistes de la costa algueresa: són la platja del Canal Dell’Omo Molt e Scogliere i Cala Bona. A més de les vistes, són uns indrets tipics de pesca i submarinisme.
Que tingueu un bon bany!

Imprimeix   Correu electrònic