DESULU I EL RESTAURANT IS CUBAS, ELS SABORS AUTÈNTICS DE LA BARBÀGIA

DESULU I EL RESTAURANT IS CUBAS, ELS SABORS AUTÈNTICS DE LA BARBÀGIA

Quan l'any 2010 em vaig aturar casualment al restaurant Is Cubas, de camí a fer el pic més alt de Sardenya, el Perdas Carpias (1834 m.), no em pensava pas que començaria una relació tan fraternal d'amistat amb en Bastianu i la seva família, amb poble de Desulu i la seva gent. Però així va ser, els desulesos són així i qui ha voltat una mica per Sardenya ho acaba descobrint!
A dia d'avui a Desulu ens reben sempre amb els braços oberts i nosaltres sempre ens sentim agraïts de rebre alguna visita a terres catalanes de la gent de Desulu. Gràcies a les llargues hores xerrant i a les festes populars que hem tingut la sort de poder assistir com a convidats, hem après molt del caràcter i les tradicions dels sards i sardes de les muntanyes, un llegat important i molt viu que ens emociona que comparteixin amb nosaltres. Per tot això, des de VIATGES TERRA SARDA volem agrair infinitament l'amor que ens ha donat i en dóna la gent de Desulu, gràtzias compares!
RESTAURANT IS CUBAS
A les muntanyes del poble de Dèsulu, prop del coll de Tascusì i a més de 1.200 metres d’alçada, trobareu el BAR-RESTAURANT IS CUBAS, un petit negoci local on podreu assaborir els sabors autèntics de la Barbàgia i descobrir la proverbial hospitalitat de la gent d’aquestes contrades de Sardenya.
En Bastianu, la Marialuisa, la Rita i en Giorgio us acolliran amb els braços oberts i us oferiran els preuats productes de la Barbàgia: taules de formatges de pastors de la zona, l’exquisit pernil salat i embotits de tot tipus (a Desulo els porcs campen lliurement pels boscos de castanyers!),  carn de primera qualitat cuinada de totes maneres, pasta típica de Sardenya, dolços tradicionals, vins de la zona i licors de muntanya com el mirto.
IS CUBAS és també un punt turístic idoni per visitar la zona i un punt de trobada de la gent de la zona. No deixeu de visitar el poble de Dèsulu, amb un casc antic de gran interés i el bosc de castanyers de Girgine que pràcticament envolta el poble. Si us agrada la muntanya,  podeu pujar fins al Refugi S’Arena (a dos quilòmetres de Is Cubas), des d’ on s’inicia l’ascenció al pic més alt de Sardenya, el Perdas Carpias o Punta La Marmora (1834 m.). Ni que no pugeu fins el pic, val la pena gaudir del paisatge de l’alta muntanya sarda!
Des de Dèsulu, podeu seguir la carretera cap a la costa oriental, que entre boscos frondosos us farà descobrir els paisatges i pobles més autèntics de Sardenya: ARITZO, GADONI, SEULO, SEUI, USSASSAI...
L'adreça de IS CUBAS és: carretera S.P. N 7 KM. 15+511 - Desulo (Sardenya)

Imprimeix   Correu electrònic