VIATGE EN GRUP - SETEMBRE 2023

VIATGE EN GRUP - SETEMBRE 2023

Del 8 al 14 de setembre hem viscut una aventura amb un grup ben eixerit de Tiana, al Maresme. Durant una setmana hem recorregut la costa occidental de Sardenya, visitant racons tan emblemàtics com les mines de Montevecchio, la mil.lenària ciutat de Tharros i la península del Sinis, Bosa i el castell de Malaspina, Stintino, Castelsardo, l'Alguer i molts d'altres indrets que no ens han deixat indiferents!

Primer dia, vol des de Barcelona a Càller i visita fugaç a l'amable i antiquíssima capital de Sardenya: Bonaria, el barri de Castello, les torres pisanes, la catedral de Santa Maria... i les increïbles vistes des del bastió de Saint Remy!

Segon dia: el plat fort: visita al poble de Tiana, a la Barbàgia, poble agermanat amb el Tiana català! L'hospitalitat de la gent de Tiana, oferta a través del Comitatto de la festa de Santu Leone i l'Ajuntament, ens va fer passar un dia inoblidable descobrint la història, la cultura i la gastronomia d'un dels pobles més bonics de la muntanya sarda.

17 hores intenses on vam:

⇒ Visitar l'únic molí de batà en bon estat de Sardenya, una joia!
⇒ Descobrir com es filava la llana i es feia la pasta típica de Sardenya, els malloreddus i colurgiones.
⇒ Degustar fins a no poder menjar més la cuina tradicional de la Barbàgia i de Tiana: procheddu arrostu, dolços i pastes, la seada, els embotits i formatges locals... I el bon vi!
⇒ Participar a la processó de Santu Leone, amb bous i sant inclòs.
⇒ Descobrir els vestots tradicionals dels pobles de la zona.
⇒ Gaudir de la música i el ball sard tradicionals.

I, sobretot, parlar i parlar i riure amb una gent única que ens ha acollit com a fills! Gràtzias Tiana!! ????

El tercer dia de viatge vam visitar les importants mines de Montevecchio, que tantes alegries i tristeses van donar a l'illa durant més d'un segle. Un territori únic i feréstec la Costa Verde, i un patrimoni de gran relleu!

Tot seguit, visita a la població de Mandas, capital del que va ser l'únic Ducat de l'illa durant la monarquia hispànica. Un bona ocasió per conèixer el nou museu que recull quantitat d'objectes de totes les èpoques trobats als abundants jaciments arqueològics d'arreu del terme municipal.

I després d'un bon dinar a Agriturismo "Le Vigne Ducali", on ens han ensenyat a fer culurgiones (un tipus de pasta típica a Sardenya), direcció cap a Arborea, a passar la darrera nit a @horsecountryresort i fer una passejada per la platja, que amb aquesta calor ja toca!

San Giovanni di Sinis, Tharros, Bosa, l'Alguer... quines visites el 4t i 5è dies de viatge! Què bonica és la TERRA SARDA!

El 6è dia el dediquem a la nostra estimada Alguer! La Barceloneta de Sardenya! La història de la ciutat catalana de l'Alguer és apassionant i la Naima l'explica molt i molt bé! Ahir amb el nostre grup vam poder gaudir d'un recorregut històric pels carrers de l'Alguer Vella, i en vàrem quedar enamorats! ♥️ Una llarga història comuna que es fa evident arreu d'aquesta amable població costanera del nord-oest de Sardenya...

I per acabar la jornada, visita a les coves de Neptú, una joia natural d'una bellesa colpidora! ????

El 6è dia el dediquem a Castelsardo! Quanta història atresora aquest poble, conegut abans com Castelgenovese i posteriorment com a Castillo Aragonés. Actualment és una de les localitats turístiques de més renom de Sardenya, un bon punt de partida per descobrir el nord-oest de l'illa, fer un bon àpat amb plats tradicionals de Sardenya, visitar el castell i el museu de la costelleria o comprar uns quants regals per la família i amics.

Una parada a visitar la particular Roccia dell'elefante i la seva necròpoli, una visita fugaç a la platja de la Pelosa i el darrer sopar i nit a l'@hotel_el_balear de l'Alguer abans de tornar cap al Maresme.

I pel dia de tornada, de camí a l’aeroport de Càller, no podíem deixar de visitar un nurag!! La història de Sardenya antiga és tan intensa com desconeguda, i els seus jaciments arqueològics tan abundants que no te'ls acabes mai! Des de @viatgesterrasarda oferim a la nostra clientela experiències a mida, actualitzant any rera any les nostres propostes, amb l'ajuda dels nostres col·laboradors locals.

Enguany hem afegit als nostres viatges en grup la visita a un nurag recentment excavat, el Nuraghe Cuccurada Mogoro, un exemplar molt destacable que, tot i l'expoli sofert durant dècades, encara ofereix moltíssima informació d'ara fa 3000 anys a qui el visita. Gràcies Alessandro per fer-nos conèixer de primera mà aquests vestigis únics de la teva terra i pel bon dinar posterior!

GRÀCIES GENT DE TIANA!!! :) 


Imprimeix   Correu electrònic