DE BOSA AL GOLF D'OROSEI - SETEMBRE 2012

DE BOSA AL GOLF D'OROSEI - SETEMBRE 2012

Com sempre que es comença un negoci, la família són els primers a participar-hi. I és per això que un dels primers clients de VIATGES TERRA SARDA en descobrir la bellesa de Sardenya van ser els meus sogres, en Josep i la Luisa. Des d'aquí els agraeixo la confiança i en ser els primers en fer-nos arribar les seves fotografies i experiències per iniciar aquest BLOG DELS CLIENTS I AMICS DE VIATGES TERRA SARDA. Moltes gràcies família!

La ruta que els hi vàrem proposar a en Josep i la Luisa començava a Bosa, a l'encantador Hotel Sa Pischedda, a tocar del centre històric. Un poblet marítim que enamora a tothom qui el visita, amb els seus carrerons i cases de colors, el castell dels Malaspina i el riu Temo, l'únic navegable de Sardenya. Uns dies tranquils en una zona de costa de gran bellesa que al setembre recupera la tranquil.litat perduda els mesos de juliol i agost.

L'AGROTURISME S'OZZASTRU, EL SUPRAMONTE I EL GOLF D'OROSEI
Després de la relaxant experiència a Bosa, gaudint de paisatges com els que ofereix la carretera SP49 que uneix L'Alguer i Bosa, la següent destinació va ser el Supramònte, a la costa oriental de Sardenya. Un territori salvatge que combina a la perfecció mar i muntanya. Des de VIATGES TERRA SARDA no ens cansem mai de promoure aquest paradís natural, una de les primeres zones de l'illa en rebre turisme del nord d'Europa fa ja més de vint-i-cinc anys i, sens dubte, un dels racons més emblemàtics de Sardenya a nivell personal.
Els mesos de tardor, l'agroturisme S'Ozzastru, situat a pocs quilòmetres de Dorgali, organitza un garn nombre d'activitats per als seus hostes, des de visites a museus, trekkings o excursions en barca per la costa. Un bon moment per descobrir un territori amb un abundant patrimoni cultural i natural i conèixer una mca més la història i les tradicions de Sardenya.
L'agroturisme S'Ozzastru és un referent en el turisme rural a Sardenya, i tal i com ens comentaven el Josep i la Luisa, aquesta fama se l'han guanyat a pols: unes instal.lacions molt ben curades, una granja-escola que fa les delícies dels petits, un cuina genuïna i amb productes produïts en bona part a la finca i, com no, l'hospitalitat de tota la família Loi, amb el Salvatore, La Lucia, la Barbara i en Giovanni sempre disposats a complaure els seus hostes.

EXCURSIÓ EN VAIXELL PEL GOLF D'OROSEI

Ens comentaven la Luisa i en Josep que l'experiència més gratificant va ser l'excursió en vaixell pel golf d'Orosei i la costa de Baunèi, amb uns paisatges dominats pels penya-segats i el blau turquesa del mar.
Durant l'excursió, que sortia de la localitat costanera de cala Gonone (fracció pertanyent a Dorgali), es visitaven diverses cales de postal, un dels grans atractius d'aquest tram de costa: cala Luna, cala Sisine o cala Goloritzè són indrets espectaculars!. I el mes de setembre, la tranquil.litat és total.

Una altra de les visites que es feien durant el recorregut és la Grotta del Fico (Cova de la Figuera), una cavitat que s'extén per més de 1.800 metres i que encara s'està explorant. La cova es troba a només 10 metres sobre el nivell del mar, en una extraordinària muralla calcària del golf d'Orosei.

El moment culminant de la sortida va ser quan els patrons de l'embarcació van capturar diverses varietats de peixos i van explicar als assistents les característiques de cada especimen. Després, el vaixell va fondejar en una mena de cova i allà es va cuinar i menjar el peix acabat de pescar. Una experiència inoblidable, juntament amb uns paisatges costaners impressionants i la companyia amabilíssima de la tripulació!. 

Imprimeix   Correu electrònic