ESCAPADA A CÀLLER / VOL + ALLOTJAMENT

ESCAPADA A CÀLLER / VOL + ALLOTJAMENT

PRESENTACIÓ 2024


Durant els nostres viatges a Sardenya els darrers anys hem tingut l’oportunitat de visitar en diverses ocasions Càller, la capital de Sardenya, coneguda també com la ciutat del sol. Des del primer dia Càller ens va captivar pels seus molts atractius i pel seu tarannà amable i tranquil, la ciutat idònia per fer una breu escapada de tres o quatre dies.

Els quatre barris històrics (Castello, La Marina, Villanova i Stampace) constitueixen el nucli antic de la ciutat i la zona més activa i comercial. És en aquests barris on podreu passejar pels estrets carrers medievals d’alts edificis, on hi trobareu els restaurants i trattories tradicionals i les cafeteries de més renom i on gaudireu de la forta emprempta que ha deixat el pas de la història a la ciutat. És també la zona de compres i d’esbarjo dels calleresos i dels turistes,  un bon lloc on trobar productes tradicionals de Sardenya (principalment productes alimentaris, joieria, roba, decoració...), elaborats arreu dels pobles de Sardenya.

Més enllà d’aquests barris cèntrics que combinen la zona marítima de via Roma i el Port amb la zona alta de Castello, amb unes vistes d’infart, Càller ofereix moltíssimes altres oportunitats al visitant curiós, un gran patrimoni històric, natural i humà que amaga la ciutat arreu. Us atreviu a descobrir-lo amb Viatges Terra Sarda? 

PREU I DATES DE SORTIDA

DATES: HI HA VOLS QUASI DIARIS BARCELONA-CÀLLER TOT L'ANY, VOL DIRECTE DE VUELING DES DE BARCELONA. 

PREU: CONSULTEU-NOS EL VOSTRE PRESSUPOST A MIDA ( EL PREU DEPENDRÀ DE LA TEMPORADA, ALLOTJAMENT, TRANSPORT  I  DURADA DE L'ESCAPADA) 

RESERVA MÍNIMA: 2 persones. 

EL VIATGE COMBINAT INCLOU
EL VIATGE COMBINAT NO INCLOU
HIGHLIGHTS
RESERVAR

QUATRE PINZELLADES SOBRE CÀLLER


Càller mereix una visita perquè és una ciutat tranquil.la i bonica, molt mediterrània i acollidora, i amb un gran patrimoni per descobrir. Això no vol dir que no s’hi respiri una gran activitat, tan de dia com de nit, tot el contrari!

Hi ha moltes coses per visitar a Càller, on destaca el cèntric barri de “Castello”, que veureu sempre a sobre vostre; el recinte murallat compta amb dues torres pisanes del segle XII que es poden visitar i gaudir d’una de les vistes panoràmiques més boníques de Càller (sobretot la torre de Sant Pancraci) i del Mediterrani. Perdeu-vos una mica pels carrerons de la part alta, tenen molt d'encant!.

L’esglèsia de BONARIA i la catedral de Santa Maria són també molt boniques. Aquesta primera església la van fer els catalans el segle XIV quan assetjaven la ciutat per conquerir-la, i a la segona hi trobem el mausoleu de Martí el Jove, el que havia de ser hereu de la corona catalano-aragonesa. Ben a prop de l’esglèsia de BONARIA, el seu cementiri mereix una visita atenta.

L’esglèsia de Santa Eulàlia també mereix una visita, especialment pel jaciment arqueològic restaurat recentment que es troba al seu subsòl pertanyent a l’antiga ciutat romana i púnica. Si us agraden les cisternes, passadissos i coves d’època púnica féu la visita!. Amb la mateixa entrada podreu visitar el museu, un recull força interessant de peces religioses.

En tot cas, podeu trobar més d’una setantena d’esglèsies, criptes, convents i monestirs a Càller, tots ells amb alguna particularitat que els fa únics.

Càller és una ciutat també de museus, entre els que destaca el MUSEU ARQUEOLÒGIC NACIONAL DE CAGLIARI, o la Pinacoteca que es troba al seu costat, de temàtica principalment religiosa. El bastió de SAINT REMY, a part de la seva monumentalitat i bones vistes sobre la ciutat, allotja tot sovint exposicions temporals. Altres museus que podeu trobar a Càller són els de Botànica (l’Hort botànic és molt bonic), l’Etnogràfic, el Ferroviari o el de la Catedral (Duomo).

El complex paleocristià de San Saturno i l’anfiteatre Romà, així com el jaciment del coll de Tuvixeddu (amb la necròpoli púnica més gran d’Europa) i el castell de San Michel (en un promontori que domina la ciutat) també són molt interessants.

Passejar per sota les arcades de via Roma és molt relaxant, sobretot si teniu la sort de veure els pescadors arreglant les xarxes dels seus petits vaixells. Als carrers de darrera de via Roma, sobretot al carrer paral.lel, hi trobareu diversos restaurants interessants on ofereixen menús turístics a bon preu i de bona qualitat. Val la pena probar alguna de les especialitats sardes, tan de pasta, com els peixos, carns i vins.

No deixeu de visitar la platja de la gent de Càller, el Poetto. És una platja de 8 km. amb un passeig Marítim recentment reformat, on hi podreu menjar on prendre alguna cosa amb vistes al mar i al Monte Sant’Elia. Un indret on hi va la gent del país. Molt a prop hi ha Cala Fighera i Calamosca, una zona de costa molt bonica on podeu fer una petita excursió fins al capdamunt del Monte Sant’Elia: gaudireu d’unes vistes increïbles sobre la ciutat i tot el golf dels Àngels!. 

Si voleu visitar un lloc curiós, podeu pujar en ascensor a la part alta del barri antic (a Plaça Yenne) , on hi trobareu un parell de bar-restaurant que a l’interior són antigues coves: entreu a Grotta Marcello, les antigues cisternes reconvertides són espectaculars!

I si us agrada la natura, no deixeu de descobrir els jardins de la ciutat, com l'extens Orto Botanico i el Jardí dels Caputxins. O els molt propers estanys de Montelargius, on hi descobrireu una abundant colònia de flamencs.

Per a més informació, podeu visitar també l’article al nostre blog de Viatges Terra Sarda:

UNA ESCAPADA A CÀLLER, L’ACOLLIDORA CAPITAL DE SARDENYA


Imprimeix   Correu electrònic