PLATGES DE SARDENYA (III): EL SUD-EST

PLATGES DE SARDENYA (III): EL SUD-EST

Blog Vist: 2357
La Costa Sud-est de Sardenya és sens dubte una de les zones de l’illa on gaudireu amb més intensitat del mar, de les infinites tonalitats dels seus blaus i dels variats colors de la seva sorra.
Un llarg tram de costa entre Muravera i la capital de Sardenya, Càller, és la que us intentem resumir en aquest tercer apunt soble les PLATGES DE SARDENYA: impossible descriure totes les cales i platges, impossible copsar tota la bellesa d’aquesta terra en unes quantes pàgines.
Image

Spiaggia di Porto Tramatzu – Es tracta d’una platja de gran bellesa, molt allargada i envoltada de pins. Té un aparcament gratuït i és ideal per a les families amb, amb aigües no profundes i d’una transparència espectacular.

Spiaggia Cani Prumari – Com el seu nom indica, una part d’aquesta platja és especial per gossos. L’aparcament és gratuït i hi ha una zona boscosa. No té serveis però les seves aigües cristal·lines en recomanen la visita.

Spiaggia di Porto Corallo – El nom d’aquesta platja és degut a la presència de Corall a les seves aigües. Envoltada de vegetació i muntanya, està vigilada per una torre defensiva del segle XVI. Té una llargada d’uns 2 kms. La seva sorra és fina i les seves aigües també són ideals per a la canalla, ja que no presenten una gran profunditat.

Spiaggia di Foxi de Sa Carina -  Aquesta platja de la llarga línia de costa de Torre Salinas limita al sud amb la platja de Corr’e Bois i al nord amb la de Porto Corallo, separades per l’estuari del riu Flumendosa. La platja té una longitud d’1,4 quilòmetres i té una sorra fosca i ambre. El mar és de color blau-verd amb un fons sorrenc bastant profund. Trobareu vegetació arbustiva verda i també camps de conreu. Es troba molt a prop de l'estany de Sa Praia, on hi viuen una gran varietat de fauna i ocells aquàtics. La platja val la pena perquè no és un lloc molt concorregut fins i tot a l’estiu.

Spiaggia di Corr'e Bois – La Corr’e Bois és una platja limita amb la platja de Foxi de Sa Carina. Té una longitud d’uns 1,5 quilòmetres i una sorra daurada de color gris fosc, fina i molt suau. Les seves aigües són profundes i d’un color verd-blau. No disposa de cap servei i com la platja de Foxi de Sa Carina, no és de les més concorregudes d’aquesta zona.

Spiaggia di San Giovanni – La platja de San Giovanni es troba a uns kms de la localitat de Muravera i té una extensió aproximada d’un kilometre i mig. Aparcament gratuït. Hi ha palmeres i una pasarel·la de fusta per a passejar. Té un fons baix-mig amb sorra. Molt a prop de la platja hi ha bons locals de restauració, la torre dels 10 cavalls i l’església de San Giovanni.

Spiaggia di Torre Salinas – És una gran platja molt reconeguda a la zona, però pel seu tamany no està mai molt massificada. Els vents banyen les seves aigües i fan d’ella un lloc molt apreciat per als surfistes. La seva sorra és fina i de color daurat i el seu fons marí té tons blaus-verdosos i una profunditat mitjana. Molt a prop de la platja hi ha un hotel i un càmping i hi trobareu locals de restauració.

Spiaggia di Colostrai – Com la platja di Torre Salinas, aquesta també és una platja apreciada a la zona i tot i ser una sola badia de 2 kms; la part nord és coneguda com Cristolaxeddu i la part sud és la de Colostrai.  Té una sorra molt fina i suau de color blanc i les seves aigües destaquen pel seu color turquesa. Al ser una zona turística hi ha locals de restauració i també s’hi pot llogar material de platja, com barques a pedals.

Spiaggia di Feraxi – La platja di Feraxi té una llargada d’uns 2,5 kms i això fa que sigui una platja perfecta per als amants de la tranquil·litat. A la part posterior hi ha dunes amb alguns matolls. La seva sorra és suau d’un clor blanc-ivori, i les seves aigües són cristal·lines. A la platja hi ha un quiosc-bar i també s’hi lloguen hamaques i barques a pedals, entre d’altres.

Cala Sa Figu – Es troba situada al territori di Capo Ferrato; al nord de la cala hi ha un penya-segat que la separa de la platja di Feraxi. Té una sorra blanca molt fina i el mar és de color blau, amb algunes roques al fons.

Spiaggia di Portu de S’Illixi – Aquesta cala solitaria del territori de Muravera es troba a la localitat de Ferraxi. És una preciosa cala tranquil·la, rocosa i amb un mar policromat. No hi ha cap servei, i per arribar-hi s’ha de fer una mica de cotxe per un camí de terra i després fer un camí a peu sense gaire dificultat.

Spiaggia Porto Pirastu – Aquesta badia també és troba a la zona de Capo Ferrato i está envoltada de vegetació i penya-segats. La seva sorra és blanquíssima i l’aigua té tons maragdes i turqueses. El mar no és gaire profund però cal estar atent perquè hi ha alguna que altra roca al fons. No trobareu cap servei i per arribar-hi també s’ha d’agafar un camí de terra.

Spiaggia di Piscina Rei – Aquesta llarga platja és perfecta per families tant pel que fa a les seves aigües com pels serveis que hi trobareu. Té una preciosa sorra fina i blanca, i el seu mar transparent té tons maragdes i turqueses. La platja es troba a la localitat turística de Piscina Rei, on hi trobareu gran varietat de bars i restaurants.

 

Image

Spiaggia delle Ginestre – La platja delle Ginestre és una llarga franja de costa de sorra molt fina i blanca, i amb dunes. L’aigüa aquí és cristal·lina i té un preciòs color verd maragda. A la mateixa platja hi ha un quiosc per a refrigeris i a la zona també trobareu molts locals de restauració.

Spiaggia di Santa Giusta – Aquesta platja podem dir que és una petita cala; a l’estar en una zona turística trobareu aparcament, bars i restaurants i podreu llogar material de platja. Està dominada per l’scoglio di Peppino (una formació rocosa) i envoltada de vegetació. La seva sorra, d’un bonic color daurat, i les seves aigües transparents, fan que sigui un lloc ideal per  passar-hi un relaxant dia de platja.

Spiaggia Sant’Elmo – Aquesta platja es troba a la localitat homònima. Hi trobareu aparcament i un quiosc-bar, on a més podreu llogar para-sols, hamaques, motos acuàtiques, etc. La platja té una sorra fina, tot i que a la seva zona sud canvia i hi trobareu un terra de pedra. El que destaquem aquí son les seves aigües que tenen diferents colors: desde el verd maragda al verd, turquesa i blau.

Spiaggia di Cala Monte Turno – Aquesta bonica platja té forma d’arc i està envoltada de màquia mediterrania; la seva sorra és fina i blanca i el mar aquí té tonalitats maragdes i turqueses. Hi ha un bar i també lloguen material de platja. Hi ha aparcament de pagament.

Cala Sinzias – Es troba a la localitat de Castiadas i té una llargada d’1,5 km. Hi ha una pineda, la sorra és fina i les seves aigües són de les més cristal·lines de la zona. El fons és poc profund i sorrenc. A la zona hi ha restaurants, i també hi trobareu un aparcament i un punt per llogar material de platja.

Cala Pira – Com la Cala Sinzias, Cala Pira té unes característiques semblants: la sorra és fina, les aigües d’una transparència espectacular i el fons no és profund. També hi ha vegetació i al nord destaca la Torre de Cala Pira, del segle XV.

Punta Molentis – Al promontori que domina aquesta platja hi havia en el seu moment el nurag de Punta Molentis; avui només en queden poques restes, però les vistes des d’aquest punt són espectaculars. La platja és de sorra blanca, amb tonalitats rosades i el seu mar transparent té moltes tonalitats. Hi ha un bar i també podreu llogar para-sols, gandules, etc.

Spiaggia Is Traias – Aquesta platja és molt freqüentada a l’estiu i destaca pel seu mar cristal·lí de color verd maragda. És de sorra fina i hi ha alguna que altra roca al seu fons. Té aparcament però no té serveis de cap tipus.

Spiaggia di Simius -  Com a curiositat us direm que des d’aquesta platja podreu veure la torre Porto Giunco (s.XV) i les illes de Serpentara i Cavoli. Té una llargada aproximada d’1 km i està tancada a banda i banda per penya-segats. La sorra aquí és finíssima i les aigües són de color verd maragda i turquesa. El fons és molt baix. A la zona trobareu restaurants i locals de lloguer de material de platja.

Spiaggia di Porto Giunco – Aquesta platja té molt renom per la seva bellesa natural, ja que a més de les dunes amb ginestes i llentiscles, hi trobem l’estany de Notteri, habitat per flamencs. Tot i ser una destinació molt concorreguda, degut a les seves grans dimensions no dóna sensació de massificació. La seva sorra és fina i suau i el mar és preciòs, transparent i de fons baix. A la platja hi ha diversos bars, punts de lloguer i lavabos.

Image

Spiaggia di Capo Carbonara – Aquesta petita platja, també coneguda com Cava Usai, es troba a la zona protegida de Capo Carbonara i és un lloc rocós, amb códols i sorra de gra mig. Envoltada de vegetació, no trobareu cap servei però si que gaudireu d’un entorn privilegiat.

Spiaggia dil Riso i Spiaggia di Santo Stefano – Són dues petites platges que es troben a la punta sud de Villasimius. Els colors del mar aquí són turqueses, verds i blaus i hi ha presència de roques. Entre aquestes dues platges hi ha petites cales.

Spiaggia di Campulongu – Es tracta de l’última platja de la localitat de Villasimius i té aparcament gratuït. És una platja molt apreciada al sud de Sardenya, però no per això és de les més concorregudes. Té una sorra fina i blanca i un mar de color maragda i turquesa.

Spiaggia di Campus - Es tracta d’un llarg tram de costa d’uns 2 kms, no gaire massificat de gent a l’estiu. Hi ha un bar i també podeu llogar barques a pedals, canoes, motos aquàtiques i material de platja. Té una sorra fina de diferents colors i el seu fons marí és sorrenc i d’aigües transparents. Una curiositat d’aquesta platja és que hi ha la desembocadura del riu Foxi, formant un petit llac.

Spiaggia di Porto Sa Ruxi – És la primera platja de la localitat de Villasimius, formada per tres arcs i envoltada de vegetació. Té una sorra fina molt blanca i també algunes roques baixes. És una platja molt bonica i hi destaquem el seu mar de color turquesa transparent. L’aparcament és de pagament i s’ha de fer una breu passejada fins arribar-hi. Hi ha un quiosc-bar i lloguer de d’hamaques i para-sols.

Spiaggia di Solanas – La platja de Solanas està a 12 kms de Villasimius.  És una platja arquejada, amb una longitud d’un km aproximadament i a banda i banda està envoltada de màquia mediterrània. Té una sorra molt blanca i el més bonic és el seu mar blau cristal·lí. Trobareu un bar on es pot menjar i hi podreu llogar patins i barquetes.

Spiaggia di Genn’e Mari – Aquesta petita platja es troba a la localitat de Torre delle Stelle, a la carretera de Villasimius i disposa d’aparcament gratuït. Des d’aquest aparcament hi arribareu fàcilment. Al ser una localitat turística, trobareu gran varietat de bars i restaurants i supermercat. És una platja de gran bellesa, protegida del vent i envoltada de natura.

Spiaggia di Cann’e Sisa – Aquesta platja tan bonica es troba a la localitat de Torre delle Stelle i disposa d’aparcament gratuït. Té un bar al centre i també podreu llogar gandules i para-sols. La sorra és de gra gruixut, i les seves aigües tenen colors blaus i turquesa i amb el fons una mica pedregós.

Spiaggia di Baccu Mandara – Aquesta platja és molt apreciada per les seves postes de sol. Igualment també és un lloc apreciat per a passar un dia de platja. La seva sorra és gruixuda i d’un color daurat, i les seves aigües, de colors blaus i verds, són una mica més fosques que les de platges veïnes. El seu fons és profund ja a poca distància de la sorra. Disposa d’aparcament i lloguer de material de platja com para-sols.
Spiaggia di Kal’e Moru – El seu nom es degut a les incursions sarraïnes que va patir la zona, i es tracta d’una bonica platja de sorra fina i suau de colors molt clars. El seu fons és poc profund i sorrenc. Disposa d’aparcament i té diversos serveis de lloguer de canoes, para-sols, etc. i molt a prop hi ha un barc-quiosc i un hotel.

Spiaggia Mari Pintau – La platja del “mar pintat” es troba a mig camí de les poblacions de Càller i Villasimius. Com referencia el seu nom, les seves aigües són d’una bellesa espectacular amb colors que van desde el blau fins al verd maragda. La platja es troba envoltada de pins i vegetació.Una part de la platja és una zona nudista i hi trobareu un quiosc amb dutxes i lavabos.  

Cala Regina – Es tracta d’una cala de gran bellesa natural, envoltada de roques i de màquia meditèrrania. Es troba protegida del vent i té poca sorra, ja que les seves formacions són principalment còdols i roques. Les seves aigües tenen tonalitats diverses. A la cala no trobareu cap servei però té aparcament gratuït, en una zona de descans on també hi ha campistes.

Spiaggia di Is Mortorius - Es troba a la localitat de Quartu Sant’Elena, a uns 20 kms de Càller, i podriem dir que és una caleta petita amb sorra de gra mitjà i roques. El fons és poc profund però rocós i d’aigua cristal·lina.

Spiaggia di Capitana – També es troba a la localitat de Quartu Sant’Elena. Degut a l’erosió del mar té una franja molt petita de sorra i és a tocar de la carretera. De totes maneres, les seves aigües cristal·lines fan que sigui un lloc ideal per a fer un bany.

Spiaggia di Sant’Andrea – La platja es troba a la localitat homònima del municipi de Quartu Sant’Elena. És una platja petita i normalment no està molt massificada. La seva sorra és fina i blanca i les seves aigües tenen tons verds preciosos.

Spiaggia del Poetto – La platja del Poetto és una de les més reconegudes del sud de Sardenya i té tots els elements per a passar un excel·lent dia de platja a la capital de Sardenya. Té una llargada de 8 km, la seva sorra és molt fina i suau, i el seu fons marí també és sorrenc i poc profund; aquest fet fa que sigui ideal per a la canalla. Té un espai reservat per a gossos i és un lloc on es pot practicar surf i Kitesurf. Hi trobareu molts serveis: dutxes, tumbones, xiringuitos, bars, botigues i locals de menjar.

Spiaggia Cala Fighera – Per arribar-hi s’ha de fer a peu des del far que es veu al promontori de Calamosca i descendir per un corriol. És una petita cala amb fons rocós i d’aigües transparents de diferents tonalitats.

Spiaggia Calamosca – És també una de les platges més conegudes del sud de Sardenya. Aquesta badia es troba entre dos promontoris: el Capo sant’Elia i la Sella del Diavolo. Es troba a 4 km del centre de Càller i té un ampli aparcament. La platja de Calamosca és una racó ideal per a les families; la seva sorra és blanca i molt fina i amb un mar cristal·lí de tons maragda i blau. Hi ha un bar i també podreu llogar material de platja.

Spiaggia della Diga – És una petita cala que es troba ubicada al costat de l’estadi de Sant’Elia i és de fàcil accès. No hi ha cap servei. La seva sorra és fina i l’aigua és neta.

Spiaggia di Giorgino – La platja di Giorgino reb el seu nom d’una església propera, la capella de San Giorgio de Villa Ballero; es troba a uns 10 kms de Càller, està dividida en dues platges i una d’elles es troba ubicada a la zona de pescadors. La seva sorra és una barreja de color blanc i marró clar, el seu fons és baix i les seves aigües tenen un color fosc. A la platja s’hi poden llogar para-sols, seients, barques a pedals i motos aquàtiques. 

Image
Image
Imprimeix